Gadget: Het digitale radio ontvangst (DAB+) nu ook in de bouw

Je hoort het steeds vaker, het digitale radio luisteren. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Bijvoorbeeld via de radioreclame “let’s get digital, digital. I wanna get digital”

Er komen steeds meer radio’s op de markt die dab+ ontvangen. Uiteraard ook voor de bouwvakkers onder ons zijn er ook DAB+ bouwradio’s op de markt. Verschillende fabrikanten die zich richten op DAB+, zoals PerfectPro, Makita en Dewalt. PerfectPro is op dit moment de grootste leverancier in bouwradio’s.

Welke soorten bouwradio’s zijn er?
Naar welke klus je ook moet, een bouwradio zorgt dat de klus klaren een stuk plezierige word. Zo zijn radio’s die een gigantisch krachtig geluid geven, maar ook radio’s op accu’s en batterijen die je mee neemt naar elke klus. Daarnaast zijn er ook radio’s op de markt die echt tegen van alles lijken te kunnen. Regelmatig gaat er een radio van de steiger en die vervolgens nog gewoon speelt.

Welke DAB+ bouwradio is geschikt voor mij?
Voordat je een bouwradio gaat aanschaffen hebben wij hier een aantal tips verzameld zodat je zeker weet dat je de beste keus maakt.

  1. Wanneer je een radio zoekt voor in de schuur dan heb je natuurlijk geen dure bouwradio als PerfectPro Rockhart nodig. Maar kun je het makkelijk af met een minder model als de PerfectPro DAB+ box.
  2. Ga je voor goedkoop? Kijk dan goed uit. Er zijn verschillende bouwradio’s op de markt van onbekende merken en met weinig reviews. Of deze echt doen wat ze beloven is maar net de vraag.
  3. DAB+ is de toekomst en je doet er goed aan om je nu alvast er op voor te bereiden. Immers wil je lang van je radio genieten en niet meteen weg moeten gooien wanneer alle radiozenders overgaan op DAB+

Wil je meer tips voordat je er 1 gaat kopen? Bekijk dan de bouwradio kopen gids

Waar een radio voor bouw kopen?
Een simpele zoekopdracht ik Google levert je al een lijst met resultaten. Zoals hierboven al vermeld is, doen niet alle radio’s wat er beloofd word. Wat je het beste kan doen is de radio te vergelijken bij verschillende vergelijk websites zoals beslist.nl. Ook zijn er handige websites met allemaal verschillende reviews zodat je wat meer komt te weten over de betreffende bouwradio. Neem een kijkje bij Bouwradioshop voor de nieuwste DAB+ bouwradio reviews.

Uiteraard zijn er grote webshops waar je altijd vertrouwd een radio kan kopen. Goede voorbeelden zijn Bol.com, Wehkamp en Coolblue. Geven minstens 2 jaar garantie zodat je altijd terug kan komen op je aankoop.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.