Gadget: HD IP Camera

Tegenwoordig zie je overal camera’s in je omgeving. Wat is er nou leuker om er ook 1 thuis te hebben. Wij hebben de proef op de som genomen met de HD IP Camera verkrijgbaar bij Megagadgets.nl.

Veel mensen denken dat het een drama is om een IP Camera in te stellen en te installeren, maar met deze camera valt het 100% mee. Out of de box, ingeplugd op een bekabelde netwerkverbinding heb je hem zo aan de loop. Het enige wat wij hebben gedaan is de applicatie op onze Galaxy Note 3 gedownload, gestart, camera gezocht (gebeurt automatisch) en je hebt beeld! Om hem via WiFi te verbinden kost je iets meer inspanning, maar dit werkt ook vrij gemakkelijk.

Je zou denken, het beeld van de camera, dat zal wel tegenvallen. Maar nee, we verbaasden ons over de kwaliteit welke de camera levert qua beeld. De camera levert HD kwaliteit op 720p. Zeker voldoende om scherp beeld te krijgen van de omgeving waar de camera staat. Wij hebben zelf de camera bij ons binnen getest, en dat is erg goed bevallen.

Via de, in ons geval, Android applicatie is de camera erg makkelijk te bedienen, je kan de camera heen en weer en op en neer bewegen en in- en uitzoomen. Het in- en uitzoomen gaat zonder dat er details verloren gaan van het beeld. Toen wij de camera hebben getest liep ons 1,5 jaar oude dochtertje rond in de kamer, dit zorgde voor hilarische momenten welke wij op beeld vast hebben gelegd.

Ook is de camera voorzien van 10 infraroodledjes die het mogelijk maken om ook de camera ’s nachts te kunnen gebruiken. Door deze ledjes heeft de camera, in het donker, een zicht tot 10 meter. Ideaal om ’s nachts bijvoorbeeld je huisdieren in de gaten te kunnen houden.

Wat ook handig is, de camera heeft een e-mail alert functie. Dat wil zeggen, een bewegingssensor, zodra er een beweging wordt waargenomen wordt er een mailtje met een foto naar je toegestuurd en ben je op de hoogte van wat er gebeurd.

Een nadeel, de camera is niet buiten te gebruiken, daar hij niet waterdicht is. Of dit een gemis is, voor sommige mensen zal dit een gemis zijn, maar voor de doeleinden waar wij hem voor zouden gebruiken is het niet erg. Je zou hem ook binnen achter het raam kunnen plaatsen als je je tuin in de gaten zou willen houden.

Ons oordeel over deze camera is zeker positief. Voor een thuissituatie is de camera zeker een aanrader. Zeker vanwege het gebruiksgemak welke de camera met zich meebrengt. Je hoeft zeker geen IT specialist te zijn om de camera aan de loop te kunnen krijgen.

hd-p2p-camera

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.