Gadget: F1 Series F103 Helikopter

f103_helicopter_1Wij waren wel benieuwd hoe een remote controlled helikopter nou eigenlijk vliegt. Onze keus is gevallen op de F1 Series F103 helikopter. Het is een kleine helikopter die geschikt is voor beginnende “piloten”.

De helikopter komt in een mooie giftbox en is Ready to Fly. Er zit stroom genoeg in om een eerste vlucht te kunnen maken. In de afstandbediening moeten 6 AA batterijen in welke niet meegeleverd worden.

Tijdens de eerste vlucht kwamen wij er achter hoe goed en stabiel de helikopter vliegt. Het enige waar je voor op moet passen is dat je niet in één keer te veel gas geeft. Dit kan namelijk resulteren in een crash. Door de zijrotoren aan de helikopter is het ook mogelijk om zijwaarts te vliegen. Dit maakt de helikopter zeer wendbaar en makkelijk te vliegen.

Wat opvalt is de bouwkwaliteit van de helikopter. Alles voelt heel degelijk en stevig aan. Uiteraard hebben wij dit ook getest. Tijdens onze vluchten is de helikopter tegen het plafond aan gevlogen, meerdere keren tegen de boekenkast en is neergestort op de vloer. Iedere keer was het weer terug op het onderstel zetten en weer verder vliegen. Vanwege de gevoeligheid van de bediening en het lage gewicht van het toestel zal elke nieuwe piloot dit overkomen dus is het fijn dat hierop is ingespeeld door het toestel stootvast te maken. In principe is de helikopter niet geschikt voor zeer jeugdige piloten maar mocht je toch een keer je zoon of dochter er mee willen laten vliegen dan is het prettig om te weten dat de helikopter tegen een stootje kan.

Wij hebben ook het vermogen van de helikopter getest door er een kleine auto aan vast te maken. De helikopter lijkt hier weinig moeite mee te hebben en vliegt er vrolijk mee rond. Waar je dan wel op moet letten is dat je niet te snel daalt. Omdat er gewicht onder hangt gaat hij sneller naar beneden dan je verwacht.

Mocht er tijdens de crashes een rotor kapot gaan, dan heb je een paar reserve rotoren. Deze worden standaard geleverd in het pakket. Via internet is het makkelijk om aan reserveonderdelen voor dit type helikopter te komen. Via deze site kan je onderdelen bestellen voor een zeer schappelijke prijs.

Op een volle batterijlading kan je ca. 10 minuten vliegen. Om de batterij op te laden kan je er voor kiezen om hem op te laden met de controller of via USB aan bijvoorbeeld je laptop en dit duurt ongeveer een half uur.

Om te beginnen met vliegen is dit zeker een aanrader, de helikopter is niet duur, hij is nu in de aanbieding bij MegaGadgets.nl voor €21,50. Je kan de helikopter hier bestellen.

Score
Scorewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.