Gadget: Desk Pets Tankbot

imagesTankbot, wat moet je je daar nou bij voorstellen? Nou het is een kleine robot welke te besturen is met je Android telefoon of je iDevice. Het enige wat je hoeft te doen is de zender aan te sluiten op je hoofdtelefoon aansluiting en de app te downloaden. Hierna kan je de Tankbot met je telefoon of tablet besturen.

Dat is niet het enige wat de Tankbot kan. Er zitten 3 standen op het robotje. De eerste modus is de Touchless modus. Hiermee rijdt de robot zelf rond en vermijd obstakels. Kortom hij rijdt nergens tegen aan. Je zou ook een doolhof op kunnen zetten en dan zou hij uit zichzelf de uitgang moeten vinden.

Met de tweede modus rijdt de robot gewoon rond met licht en geluid. Hij rijdt dan dus ook overal tegen aan.

Zet je de robot op de derde modus, dan kan je de robot besturen met je telefoon of je tablet. Om de robot feilloos  te kunnen besturen dien je toch enige oefening te doen. De robot reageert erg direct op de besturing.

Wij hebben de besturing getest met een HTC Desire, Samsung Galaxy Nexus en een iPad 1. Wat ons opviel is dat de besturing via Android 4.2 niet helemaal feilloos verloopt. Misschien is die versie van Android te nieuw voor de robot. Met Android 2.3 gaat het prima. Ook met iOS 5.1.1 werkt de applicatie prima.

De robot is makkelijk via USB op te laden, er zit een USB stekker aan de robot, deze kan je makkelijk uitklappen en vervolgens in je USB poort doen. Als je hem aansluit hoor je “Yeah”.  Door het apparaat 40 minuten op te laden, kan je er 15 minuten mee rond rijden.

Natuurlijk hebben wij het uitvoerig getest en een doolhof opgezet. Met enige moeite en een aantal keer verkeerd gereden te hebben heeft het robotje de uitgang weten te vinden.

Als je de robot zelf bestuurd en je doet een tijdje niks, dan hoor je hem snurken, alsof het hem te lang duurt. Dit doet hij overigens ook in de eerste en tweede stand.

De Desk Pets Tankbot is een erg leuke gadget en is via MobileFun.nl te krijgen. De prijs is € 15,99 en dat is hij zeker waard!

deskpets deskpets1

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.