Gadget: Bluedio DF610 Stereo Bluetooth Headset

Handig, compact, draadloos, goed geluid. Dat zijn de eerste dingen die in je opkomen bij het gebruik van deze BlueTooth headset. De headset is licht van gewicht en is erg goed te dragen. Een groot voordeel van deze headset is dat hij te koppelen is met vrijwel elk apparaat wat BlueTooth ondersteund. Hierbij kan je denken aan een iPad, een mobiele telefoon (Android/iOS is getest), een Mac. Een volledige lijst met ondersteunde apparaten kan je hier vinden.

De headset is erg makkelijk in gebruik, er zitten eigenlijk maar 5 knoppen op, volume +/-, Previous track, next track en een multifunctionele knop. Met de multifunctionele knop kan je een gesprek beantwoorden, verbinding verbreken, een liedje starten en een liedje stoppen. Om de headset aan of uit te zetten zit er een kleine schakelaar op.

Omdat je geen microfoon ziet denk je al snel dat het hier om een gewone BlueTooth koptelefoon gaat. Maar de microfoon zit aan de rechterkant netjes in de headset verwerkt.

Uiteraard kan de headset ook gebruikt worden met Apple’s iPhone 5. Wat een voordeel is, omdat de headset draadloos is kan deze ook gewoon gebruikt worden als je bijvoorbeeld een iPhone 5 hoesje, iPhone 5 cover of een andere iPhone 5 accessoire om je telefoon hebt. Uiteraard geldt dit ook voor de andere telefoons en tablets.

Wat verder een groot voordeel is van de headset, in 2 a 3 uur is hij opgeladen, en gaat dan behoorlijk lang mee. De headset kan 260 uur standby staan en je hebt een gesprekstijd van 12 uur. Deze tijd kan natuurlijk variëren als je muziek luistert. De afstand tot waar de headset goed blijft functioneren is ca. 10 meter vanaf het apparaat waarmee hij gekoppeld is.

Pluspunten:

  • Leuk design
  • Draadloos
  • Relatief korte oplaadtijd
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten:

  • Via bluetooth wordt audio mono verstuurd
  • Er zit een heel zachte ruis in als er geen geluid wordt afgespeeld
  • Het indicatielampje blijft om de paar seconden knipperen als hij aan staat (kan storend zijn omdat hij vrij vel is)
  • Valt niet helemaal over je oren
  • Bij sommige gesprekken komt het geluid iets vertraagd over

Je kan de headset hier bij MyTrendyPhone.nl bestellen.

Specificaties:

Bluetooth versie: V3.0 met EDR
Bedrijfsafstand: 15 meter
Batterij: Ingebouwde oplaadbare li-on polymeer batterij
Oplaadplug: AC lader
Afmetingen: 150 x 140 x 40 mm
Gewicht headset: zo’n 69 g
VOIP: Ondersteund
Multipoint Technologie: Nee
Muziek Streamen: Ja
Multifunctionele Aan/Uitknop: Ja
Standaard Bluetooth functies: Ja
Standby tijd: 260 uur
Gesprekstijd:12 uur

Accessoires
1 Stereo headset
1 AC lader
1 Gebruikershandleiding

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.