FireFox voor iOS uitgekomen

Vandaag is FireFox voor iOS in de App Store verschenen. Mozilla heeft er zelf geen ruchtbaarheid aan gegeven. De browser is 29,4MB en vereist minimaal iOS 8.2.

Een verschil tussen safari en Firefox is Firefox sync. Een mogelijkheid geschiedenis en favorieten te kunnen delen tussen meerdere apparaten. Een leuke functie is “Visual Tabs” een optie waarmee je naar de verschillende openstaande tabbladen kan kijken.

Het is niet de eerste iOS-app van Mozilla. Eerder bracht Mozilla Firefox Home voor het synchroniseren van browsercontent naar iOS, maar de organisatie stopte in september vorig jaar met die app.

Desondanks dat Firefox niet gebruik kan maken van de eigen renderengine, hoopt Firefox wel een volledige gebruikerservaring te bieden op iOS. De reden dat de eigen renderengine niet gebruikt kan worden is een ristrictie aan de kant van Apple.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.