Een App laten maken voor uw bedrijf: Kostbare hype of echte meerwaarde?

Uw concurrent heeft een app voor haar klanten, uw leverancier een ‘Bestel App’ en de sportschool waar u dagelijks heen gaat heeft nu ook al een eigen app met het lesrooster. Dus voor uw bedrijf wilt u ook ‘even’ een App laten maken, of toch niet? Binnen 3 stappen behandelen wij het antwoord!

Stap # 1 – Lost het ontwikkelen van uw App een probleem op?

Misschien wel de belangrijkste vraag als u een app wilt laten ontwikkelen. In het bovenstaande voorbeeld bespaart de ‘Bestel App’ van uw leverancier hem misschien wel enorm in administratiekosten, deze apps voor kostenbesparing of effectievere bedrijfsprocessen ziet u veel in de B2B sector. Halsoverkop een app laten ontwikkelen omdat de concurrent er ook 1 heeft of omdat u een leuk idee heeft voor de inhoud ervan is dus niet de juiste manier. Een echt succesvolle App lost een probleem op binnen uw bedrijf of doelgroep. Ga eens na of u een van de 4 volgende vragen met JA kunt beantwoorden:

  • Mijn App idee versnelt een proces binnen mijn bedrijf of bespaart kosten
  • Mijn App idee biedt een service die meerwaarde biedt voor mijn doelgroep
  • Mijn App idee geeft mij als bedrijf meer naamsbekendheid en/of loyaliteit
  • Mijn App idee leidt direct of indirect tot een sterke stijging in mijn omzet

Kost het u moeite om bovenstaande vragen met een luide JA te beantwoorden, dan moet u zich misschien afvragen of een app voor uw bedrijf wel echt de juiste optie is. Wellicht is het verstandiger om uw website eens op de schop te nemen of eens aandacht te besteden aan het bovenaan komen in Google. Kunt u echter volmondig en onderbouwd JA antwoorden op 2 of meer van deze bovenstaande vragen, dan is de kans groot dat uw App idee sterk toegevoegde waarde heeft voor uw bedrijf.

Stap # 2 – JA, mijn App heeft toegevoegde waarde voor mijn bedrijf! En nu?

De volgende stap, het kiezen van een partij die uw App gaat ontwikkelen ligt voor de hand maar vergt wel enige voorbereiding. Om in de jungle van app ontwikkelaars de juiste partner te vinden die uw idee kan vertalen naar een goed werkende app, binnen de gestelde dead-line, binnen het gestelde budget en dan ook nog eens na oplevering van de App met u meedenkt en u bij blijft staan is niet zo gemakkelijk te vinden. Enkele tips bij het zoeken van een geschikte app ontwikkelaar:

Portfolio – het werk van een ontwikkelaar geeft vaak goed aan tot waar het bureau in staat is. Tip: download een aantal van de gemaakte apps en beoordeel deze: is het een simpele app met basis informatie of zitten er echt meer complexe functionaliteiten in verwerkt? Let ook op design!
Ervaring – Is het App bureau pas een jaartje bezig of timmert het al minstens 3 jaar aan de weg? Ervaring is waardevol en biedt meer zekerheid op de langere termijn.
CMS en onderhoud – Wanneer u dit steeds door de ontwikkelaar moet laten aanpassen kunnen de onderhoudskosten hoog oplopen! Beter is daarom een App die in contact staat met het CMS (Content Management System) van uw huidige website, zo kunt u zelf eenvoudig de inhoud beheren en tekst en foto’s aanpassen zoals u dat gewend bent bij uw website. Of vooor grotere bedrijven: koppeling aan het CRM of ERP van het bedrijf!

Stap # 3 – Wat kost het laten maken van mijn App nu eigenlijk?

Uw App idee is uitgeschreven, de eerste schets is gemaakt, het verdienmodel is doorgelicht en het benodigde budget is vrijgemaakt. Uuhhm, budget zegt u?

Op internet worden Apps al aangeboden vanaf enkele honderden euro’s, en net als bij vele andere producten hangt de prijs sterk af van uw wensen en eisen. Goedkope App Ontwikkelaars bieden vaak Apps aan d.m.v. mobiele websites. Deze mobiele websites krijgen dan een App-feeling mee maar zijn een stuk minder geavanceerd en daardoor ook minder kostbaar als zogeheten Native Apps. Lees hier over kosten app laten maken.

Benieuwd wat een specialist als App Agency voor u kan betekenen? Wij staan u graag te woord om te bekijken of wij voor u de geschikte App Ontwikkelaar zijn! App Agency ontwikkelt al meer dan 4 jaar kwalitatief hoogwaardige Apps voor Android en iPhone, totaal afgestemd op wat u als klant voor ogen heeft. Wij staan voor persoonlijke en heldere communicatie, waardoor u precies weet wat wij voor u kunnen betekenen.

Vraag een vrijblijvend advies gesprek bij App Agency aan >

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.