De voor en nadelen van een wireless charger

Tegenwoordig kan je ook draadloos opladen, dit kan al bij diverse apparaten van verschillende merken. Door bijvoorbeeld je telefoon op het oplaadstation te plaatsen, begint de telefoon al met opladen. De telefoon moet wel voorzien zijn van een draadloze oplaadt functie, alleen dan kan je gebruik maken van de draadloos oplaadt functie. Het hebben van een draadloze oplader kent diverse voor en nadelen, deze bespreken wij hieronder.

Voordelen:

Eenvoudig in gebruik
Draadloze opladers zijn over het algemeen gemakkelijk in gebruik, het enige dat je hoeft te doen is de stekker van het oplaadstation in het stopcontact te doen en vervolgens kan je je telefoon opladen. Het oplaadstation kan je met je normale lader in het stopcontact doen, om gebruik te kunnen maken van het laadstation.

Goede kwaliteit
De kwaliteit van de draadloze opladers is meestal beter dan de kwaliteit van de normale opladers. Draadloze opladers slijten ook minder snel omdat je verder geen draad hebt, waaraan getrokken kan worden. Ook de usb ingang van de mobiele telefoon slijt minder snel omdat je hier niet steeds een lader op hoeft aan te sluiten.

Nadelen:

Hoge prijs
Draadloze opladers zijn vaak een stuk duurder dan normale opladers. Als je een abonnement met smartphone aanschaft kan je bij sommige providers kan je een laadstation gratis krijgen. Draadloze opladers zijn nog niet universeel daarom kunnen nog niet alle telefoons op deze manier opgeladen worden.

Het laadstation
Op gebruik te kunnen maken van het draadloos opladen, moet de telefoon wel op het laadstation gelegd worden. De telefoon kan dus niet opgeladen worden als deze niet direct in contact is met de telefoon. Ook gaat het opladen met een laadstation langzamer dan met een normale oplader, omdat er een deel van de energie verloren gaat tijdens het opladen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.