De opkomst van de smart tv apps

Voor tablets en smartphones heb je keuze uit duizenden apps. Een app voor het opstaan, een app voor het slapen gaan en apps voor alles daar tussenin. Inmiddels hebben we naast smartphones ook smart tv’s. Deze app markt staat nog in de kinderschoenen, maar ontwikkelt zich snel.

Apps voor tv kijken
Met een televisie kijken we naar onze favoriete programma’s, series en films. Het is dus logisch dat de populairste apps daar ook voor bedoeld zijn. YouTube is een van de meest gebruikte smart tv apps. Netflix is nu ook bezig terrein te winnen, omdat steeds meer mensen een abonnement nemen om zoveel series te kijken als ze willen.

Meer dan alleen tv kijken
Tegenwoordig maken we van meerdere schermen per dag gebruik: tablets, telefoons en de televisie. Het gevolg daarvan is dat we de verschillende schermen ook voor meerdere functies gaan gebruiken. Daar moeten de apps ook op aangepast worden. Skype wordt ook al veel gebruikt op smart tv’s. Op een grote LED-tv is videochatten toch een stukje leuker.

In ontwikkeling
De markt voor tv apps is razendsnel aan het ontwikkelen. Phillips heeft aangekondigd met Android te gaan werken. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat de keuze uit apps voor televisies ineens vele malen groter is. Het nadeel is dat deze apps ontwikkeld zijn voor kleine schermen als telefoons en tablets en niet voor televisieschermen. Apps zullen daarom omgebouwd moeten worden, zodat ze geschikt zijn voor een groot scherm.

Portaal van de Smart TV Alliance-organisatie
Het STAheeft in januari 2014 een nieuw portaal gelanceerd waardoor het ontwikkelen van smart tv apps volgens hen makkelijker zou moeten worden. Merken als LG, Toshiba en Vestel werken hier onder andere aan mee. Dit platform bestaat nog maar kort, maar volgens STA zelf zouden de apps die hier ontwikkeld worden, ook compatibel moeten zijn met andere besturingssystemen zoals Android.

 

Bron foto: http://www.pinterest.com/pin/219691288043211645/

Bron foto: http://www.pinterest.com/pin/219691288043211645/

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.