De 5 beste apps van 2016

In 2016 kwamen er verschillende apps op de markt waarmee je verschillende problemen kan oplossen: checken hoe laat de veerpont gaat of oefenen voor je rijbewijs? Wil je een nieuwe taal leren, dan is daar een app voor ontwikkeld. 2016 was ook het jaar dat je Pokémons ging vangen vanaf je telefoon. Welke apps waren nou echt een doorbraak in 2016? Simyo heeft ze voor je op een rijtje gezet.

Prisma
In 2016 bleven de fotografieapps maar komen. Zo ook de app Prima, de app waarmee je je foto’s omtovert tot een kunstwerk in de stijl van Picasso, mozaïek of Japanse manga. De filter ‘tears’ doet het bijvoorbeeld goed op portretten. Prisma download je hier voor Android en hier voor Apple.

Memrise
Memrise laat je op een spelende manier een taal leren. De app neemt je mee op reis door een virtueel sterrenstelsel waar je op iedere planeet een andere taal kunt leren. Iedere fase van het leerproces kent zijn eigen boodschap. Fase 1 van de cursus Spaans heet bijvoorbeeld: “ik kom in vrede.” Oftewel: “hoe gaat het?” Memrise kun je hier downloaden voor Android en hier voor Apple.

Bunq
Bunq heeft terecht een plek behaald in de top 10 van Apple. Mobiel bankieren wordt door Bunq een stuk makkelijker gemaakt. In slechts enkele klikken open je een account voor een relatief lage prijs en kan je onbeperkt rekeningen openen. Ga je op vakantie met een groep vrienden? Dan kan je gemakkelijk samen een rekening openen, zodat iedereen inzicht heeft in alle uitgaven en je de rekening weer kan opheffen na de vakantie. Een echte bankrekening met de voordelen van Tikkie dus. Bunq is hier verkrijgbaar voor Android en hier voor Apple.

Mini Metro
Deze app heeft vijf sterren en nominaties ontvangen voor beste mobiele game van het jaar. Met deze app ontwerpt de gebruiker zijn eigen metrosysteem. Dit ken je vast nog wel van Rollercoaster Tycoon of The Sims? Mini Metro download je hier voor Android en hier voor Apple.

Lastpass
Wat alle apps overeenkomen is, dat ze beveiligd zijn met een wachtwoord. Vergeet je wachtwoord ook weleens? Hoofdletter, geluksgetal, uitroepteken? Wie een wachtwoord met meerdere variaties gebruikt voor verschillende accounts, zit weleens met zijn handen in het haar. Hier vind je Lastpass voor Android en hier vind je Lastpass voor en Apple.

Wil je inzicht in het dataverbruik van je apps? Pak je telefoon er bij, volg de stappen op het blog en zie hoeveel data jouw apps gebruiken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.