BREAKING: Apple kondigt OS X Mountain Lion aan

Zojuist is er een persbericht van Apple gekomen dat de nieuwe versie van OS X, Mountain Lion, te downloaden zal zijn via de Mac App Store. Een exacte datum is nog niet bekend.

 

 

 

 

Update: Inmiddels is er meer informatie bekend over OS X Mountain Lion

Zo wordt iCloud nog beter geintegreerd zodat je zonder moeite meteen al je programma’s, mail en dergelijke kunt downloaden. Daarnaast bevat Mountain Lion de nieuwe app: Messages. Messages lijkt een combinatie van FaceTime, iChat en Messages zoals we dat al kennen van iOS. Je kunt ermee chatten, FaceTime gesprekken voeren en het werkt synchroon met de apps in iOS.

Het is duidelijk dat 10.8 nog meer dan 10.7 zal lijken iOS. Zo zijn er enkele nieuwe apps die we kennen van iOS nu ook beschikbaar op de Mac. Zo is de app Notes losgekoppeld van Mail en synchroniseert het nu met de Notes app op je iPhone of iPad. Hetzelfde geldt voor de app Reminders, de to do app die ook al in iOS aanwezig is. Om deze lijn nog maar even door te zetten, ook zal Mountain Lion Game Center, Twitter integratie en Airplay mirroring aanwezig zijn in 10.8.

Ook komt notification center naar de Mac. Waar Apple de laatste was om dit goed te regelen op iOS, lijkt het dit nu als eerste geïntegreerd aan te bieden op een desktop OS. Notification Center geeft notificaties van Mail, Calendar, Messages, Reminders, maar ook van systeem updates en third party apps. Ontwikkelaars kunnen er dus ook druk mee aan de slag.

 

Wij van Talkaboutapps kunnen in ieder geval niet wachten tot de release van deze nu al veelbelovende versie van OS X!

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.