Blackberry komt met Android toestellen

Diverse bronnen hebben tegenover Reuters bekend gemaakt dat Blackberry in de toekomst smartphones met Android wil gaan uitbrengen. Het is niet helemaal duidelijk of Blackberry door deze stap gaat stoppen met hun eigen systeem Blackberry 10.

“We reageren niet op geruchten en speculatie”, aldus Blackberry in een reactie tegenovers Reuters. “Maar we blijven toegewijd aan Blackberry 10 dat ongeëvenaarde veiligheid en productiviteit biedt.” Met deze stap zou Blackberry willen laten zien dat hun beveiliging ook goed geschikt is voor andere toestellen dan de Blackberry toestellen.

Blackberry heeft al eerder bekend gemaakt zich meer te willen richten op software dan hardware. De overstap naar Android is dan opzich een logisch gevolg. Volgens de geruchten zouden de eerste Blackberry Android toestellen in de herfst moeten verschijnen. Het toestel wat dan verschijnt zou een toestel zijn met een touchscreen en een uitschuifbaar toetsenbord. Blackberry wil zich op deze manier onderscheiden, door een fysiek toetsenbord te gebruiken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.