Belangrijke momenten volgen via Twitter

Vandaag is het nieuwe onderdeel van Twitter online gegaan: Twitter Moments. Twitter Moments doet als het ware verslag van belangrijke gebeurtenissen aan de hand van tweets met foto’s en video’s. De gebruiker volgt dan de gebeurtenis in de vorm van tweets. Door te swipen ziet de lezer steeds nieuwe tweets en kan door een voortgangsbalk zien hoever hij is in het verhaal. Het Twitter Moment blijft ook na afloop bewaard en kan dus op een later moment terug gekeken worden.

Nu is het al mogelijk om de belangrijkste tweets te zien in een overzicht op Twitter, maar deze worden door algoritmes geselecteerd. En zijn niet gekoppeld aan een bepaalde gebeurtenis. De tweets voor Moments worden door personeel van Twitter zelf geselecteerd, met de hand. Naast de mensen van Twitter zijn er een aantal mediabedrijven die ook in staat zijn gesteld om Moments samen te stellen. Het gaat om BuzzFeed, The New York Times en Fox News.

Twitter Moments (of Project Lightning, zoals het in de ontwikkelfase heette) is momenteel alleen nog is de VS beschikbaar op Android, iPhone en het web. Twitter wil zo snel mogelijk andere landen ter wereld ook toegang geven tot Moments.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.