Basis Peak-smartwatches teruggeroepen door Intel

Intel heeft een terugroepactie gestart voor alle Basis Peak-smartwatches. De oorzaak hiervan, oververhitting wat brandwonden tot gevolg kan hebben. Nadat het niet mogelijk bleek om dit probleem op te lossen met een software update heeft Intel besloten de terugroepactie te starten.

In de terugroepactie vraagt Intel om de smartwatch niet meer te gebruiken en hem direct terug te sturen. Klanten krijgen geen vervangend exemplaar maar krijgen hun geld terug. Hoeveel exemplaren er in omloop zijn is niet bekend. In Nederland is de smarwatch nooit officieel uitgekomen.

“Namens het Basis Science-team wil ik persoonlijk mijn excuses aanbieden voor deze situatie”, schrijft Josh Walden, het hoofd van Basis. “We vinden het spijtig dat we geen betere oplossing hebben en we bieden onze excuses aan voor het ongemak.”

Wat opvallend is, de ontwikkeling van de smartwatch is per direct gestaakt en de data van de gebruikers is nog tot eind dit jaar beschikbaar. Hierna kan de smartwatch niet meer worden gebruikt. Of er in de toekomst nog een Basis smartwatch komt is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.