Apps voor de verbouwing of inrichting van je huis

imagesNa een paar jaar tegen dezelfde muur, meubels en keuken te hebben aangekeken, wil je weer eens iets anders. Ook heeft iedereen wel een lijst met klusjes die al te lang op de ‘to do’ lijst staan. Ga je verhuizen, dan krijg je het al helemaal druk. Vroeger was het alleen al een hels karwei om wat inspirerende brochures of magazines te verkrijgen, en lag je tafel vol met verschillende kleurenstalen. Met de komst van smartphones en tablets hoeft dat allemaal niet meer, en kunnen tientallen apps je bijstaan tijdens een verbouwing of tijdrovende klus.

Paint Tester

Ooit geschilderd? Het liefste wil je het zelf doen, maar het is altijd meer werk dan je had ingeschat. Alleen het uitkiezen van de kleur is een klus op zich. Alles lijkt op elkaar, en toch is de ene tint wel goed en de andere niet. De kleurenschalen van Flexa en Histor zijn handig, maar bieden je niet een goed beeld van hoe de kleur in de ruimte gaat passen. Met Paint Tester maak je snel een foto van de ruimte die je een ander kleurtje wilt geven, en vervolgens kleur je het snel met verschillende kleuren in. Zo heb je een goed beeld van het uiteindelijk resultaat.

Praxis

Bij een complete verbouwing komt er meer kijken dan een eenvoudig plugje in de muur. Vaak zijn het klussen waarbij je de kennis en kunde van een vakman goed zou kunnen gebruiken. Is die niet in de buurt als je op zondagavond nog met een hamer, schroevendraaier en slijptol in de weer bent, dan kun je de app van deze bekende bouwmarkt gebruiken. Voor tientallen klussen geeft de app tips en een handig stappenplan. Bovendien bevat de app duidelijke video-instructies zodat je zeker niets vergeet en weer opnieuw kan beginnen.

Bouwdepot app

Niet alleen kun je stress krijgen van de klussen zelf, wat dacht je van de financiële kant? Bij een fikse verbouwing of verhuizing kun je gebruik maken van een bouwdepot: een extra geldbedrag bovenop je hypotheek waarmee je de verbouwingskosten kunt financieren. Net als bij andere declaraties zijn dit vaak onhandige en omslachtige klussen. Klanten van Aegon kunnen met de Bouwdepot app veel makkelijker en sneller de bedragen declareren, zodat het geld weer snel op je rekening staat.

MagicPlan

Een ruimte opmeten met een meetlint? Dat kan tegenwoordig gemakkelijker. Je hoeft het niet meer met z’n tweeën te doen en de dozen op de grond hoeven niet meer aan de kant. MagicPlan is een slimme app die je snel de maten van de kamer geeft, nadat je met je telefoon een rondje hebt gedraaid in de te meten kamer. Ook handig is de functie die uitrekent hoeveel verf je nodig hebt voor een kamer.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.