Apple verkoopt bijna 12 miljoen iPads

In de eerste drie maanden van 2012 heeft Apple 35,1 miljoen iPhones verkocht en 11,8 miljoen iPads, dit is gisteren bekend gemaakt door Apple. Daarmee steeg de verkoop van iPhones met 88%, maar de groei was nog groter
voor de iPad namelijk 151 procent wat zorgde voor een omzet van 39,2 miljard dollar (29,7 miljard euro), flink hoger dan
de verwachte 36,8 miljard dollar. In het afgelopen kwartaal werd bovendien 11,6 miljard winst gedraaid.

Tim Cook, CEO van Apple, toonde zich erg enthousiast over de aanhoudende groei van de iPad verkoop. Hij liet ook weten dat Apple zich meer inzet om de tablet ook op de zakelijke markt tot een groot succes te maken. “We zijn ontzettend blij met een verkoop van ruim 35 miljoen iPhones en bijna 12 miljoen iPads. De nieuwe iPad kent een geweldige start en dit jaar zul je veel meer zien van de innovatie die alleen Apple kan leveren”, aldus Cook. Apple maakte niet bekend welke invloed de nieuwe iPad heeft op de totale verkoopcijfers gehad heeft.

Dat product werd begin maart onthuld en later werd bekend dat er al drie miljoen exemplaren verkocht waren in het openingsweekend. In de eerste drie maanden van 2012 leverde de iPhone- en iPadverkoop geen record op. In de laatste drie maanden van 2011 werden namelijk 37 miljoen iPhones en ruim 15 miljoen iPads verkocht. Door de feestdagen is het verschil te verklaren waardoor de verkoop gebruikelijk een stuk hoger is dan in januari, februari en maart. De verkoop van de iPods daalde overigens met 15 procent tot 7,7 miljoen.

Dit lopende kwartaal verwacht Apple een omzet van 34 miljard dollar. In de elektronische handel nabeurs ging het aandeel van Apple met ruim 5 procent omhoog.  Door zorgen over de afzwakkende verkoop is het aandeel in de afgelopen weken flink in waarde gedaald. Dinsdag noteerde het aandeel 560 dollar. Eerder deze maand werd in de tussentijdse handel nog een record bereikt van 644 dollar. Met een waarde van circa 533 miljard dollar is Apple s’werelds duurste beursgenoteerd bedrijf.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.