Apple Music niet nieuw maar wel speciaal

Apple heeft begin juni de nieuwe muziekdienst Apple Music gelanceerd. De nieuwe muziekdienst moet gaan concurreren met streamingdiensten als Spotify, Deezer en Tidal. Apple Music is niet specialer dan de andere muziekdiensten, want voor een tientje per maand kan je tientallen miljoenen liedjes beluisteren. De muziekindustrie zat vol spanning af te wachten wat Apple in petto had met Apple Music, want Apple heeft met iTunes al bijna een miljard accounts. iPhone-gebruikers kunnen vanaf nu Apple Music gebruiken en naar ruim 30 miljoen liedjes luisteren voor een vast bedrag per maand.

Apple heeft met verschillende platenbazen onderhandelt om de muziek via Apple Music te kunnen streamen. In eerste instantie zouden de platenbazen, componisten en de artiest de eerste drie maand geen stuiver krijgen want dit is bij Apple Music de proefperiode. Apple kreeg al snel weerstand met dit besluit en een van de meest invloedrijke vrouwen op dit moment Taylor Swift schreef zelfs dat ze het choquerend, teleurstellend en geheel niet in de geest van Apple vindt passen. Taylor Swift zou haar nieuwe album dan ook niet via Apple Music laten streamen.

Taylor Swift krijgt Apple op de knieën

Misschien komt het omdat Taylor Swift tot de meest invloedrijke vrouwen van de wereld behoort, maar ze heeft Apple op de knieën gekregen. Apple belooft nu dat artiesten, componisten en platenbazen ook de eerste drie maanden geld krijgen als hun muziek gestreamd wordt, al is dit absoluut geen vetpot.

Taylor Swift heeft via haar officiële kanalen laten weten verheugt te zijn dat haar album 1989 te streamen is via Apple Music. Vorig jaar wist mevrouw Swift ook al het nieuws te halen toen ze al haar muziek liet verwijderen van Spotify vanwege de lage bedragen die ze betaald kreeg voor het luisteren naar haar muziek.

Pharrell Williams lanceert exclusief nummer voor Apple Music

Apple en superster Pharrell Williams hebben voorafgaand aan de lancering van Apple Music bekend gemaakt dat de ‘Happy’ zanger een exclusief nummer gaat uitbrengen speciaal voor de lancering van Apple Music. Pharrell Williams is de laatste jaren razend populair en het is dan niet vreemd dat Apple juist met hem een exclusieve deal heeft gesloten. Het nummer dat van Pharrell exclusief te streamen is via Apple music is het nummer Freedom.

Vanaf heden kun je met bijvoorbeeld je iPhone 6 of iPhone 6 Plus ook via Apple Music muziek streamen. Voor een vast bedrag per maand kun je meer dan 30 miljoen muzieknummers streamen naar je iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Probeer Apple Music de eerste drie maanden als proef en betaal daarna slechts een tientje per maand. Je kunt dan onder andere de muziek van Taylor Swift streamen en naar het exclusieve nummer van Pharrell Williams luisteren.

Bron: www.goedkoopbellen.com

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.