Apple kondigt nieuwe versie iOS en OS X aan

Gisteren heeft Apple de nieuwe versies van iOS en OS X aangekondigd.iOS 9 zou vooral gericht zijn op prestaties. Volgens Apple is er een verbetering van de accuduur en zou het apparaat nog slimmer zijn.

iOS
Voor het slimmere gedeelte heeft Apple de pijlen vooral gericht op Siri, de spraakassistent van Apple. Siri zou meer commando’s begrijpen en zou ook proactief zijn geworden. Voor het proactieve kan dan gedacht worden aan een applicatie die vaak wordt gebruikt, om deze alvast voor te stellen om op te starten.

Een nieuwe applicatie in iOS 9 is News, een soort Flipboard variant welke diverse nieuwsberichten onder kan brengen in één applicatie. Ook deze applicatie werkt proactief, er wordt gekeken wat jij veel leest en vervolgens worden de berichten hierop aangepast. News is in eerste instantie niet voor iedereen beschikbaar, maar wordt eerst uitgebracht in Engeland, Australië en Amerika.

De update naar iOS 9 wordt in juli uitgebracht als publieke beta en zal in herfst voor iedereen beschikbaar worden. Elke iPad en iPhone welke iOS 8 ondersteund zal de update aangeboden krijgen.

OS X
Ook de nieuwe versie van OS X is aan bod gekomen, OS X 10.11. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Mac heeft de naam “El Capitan” meegekregen en borduurt vooral verder op Yosemite. Volgens Apple zou de nieuwe versie sneller en stabieler zijn dan Yosemite.

Apple zou Apple niet zijn als er geen nieuwe snufjes in OS X zitten, zo heeft Apple weer een aantal nieuwe gestures toegevoegd welke te gebruiken zijn met je trackpad, is de functie Split Screen toegevoegd, dit maakt het mogelijk om met meerdere vensters (lees: applicaties) op één scherm te werken. Ook is Spotlight, de zoekapplicatie aangepast, deze is nu aanpasbaar in grootte en toont het weer.

Net zoals voor iOS zal de publieke beta in juli beschikbaar komen en de definitieve versie in de herfst. Ook wordt de update wederom gratis aangeboden voor alle gebruikers.

Apple Watch
Apple is ook hun Smartwatch niet vergeten. Op de smartwatch is het nu nogelijk voor ontwikkelaars om Native Apps te maken, de applicaties draaien dan op de smartwatch zelf en zijn niet meer afhankelijk van de iPhone.
Ook kunnen gebruikers nu foto’s tonen op de wijzerplaat.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.