Nieuws: Apple heeft mini iPhone nodig in de strijd tegen Android

Volgens Kidron zijn het terugvallende marktaandeel van Nokia en BlackBerry’s RIM nuttiger voor Android dan voor Apple. Dat komt omdat er allerlei middenklasse toestellen te verkrijgen zijn met Google’s besturingssysteem erop geïnstalleerd.

Als Apple meer marktaandeel wil verkrijgen, moet het bedrijf uit Cupertino een mini-iPhone introduceren. Dat zegt Ittai Kidron, analist van investeringsbedrijf Oppenheimer. “Simpel gezegd: de mogelijkheden van terreinuitbreiding voor de 600 dollar-iPhone zijn goed, maar zijn veel groter als Apple daarnaast een kleine iPhone voor ongeveer 300 dollar in de markt zet. Wij zijn ervan overtuigd dat Apple deze prijs kan hanteren. Het stelt het bedrijf in staat om de middenklasse van mobiele telefoons aan te vallen en uit te breiden naar nieuwe en prepaid-markten.

Onderzoeksbureau Nielsen sprak begin januari dit jaar de verwachting uit dat Android snel de grootste speler in de smartphone-markt in de Verenigde Staten zou zijn. Op dat moment ging Apple nog aan kop. “Onze controles wijzen erop dat er buiten de Verenigde Staten meer vraag is voor middenklasse, ‘waar-voor-je-geld’ smartphones. Dat wijst erop dat Android daar direct van gaat profiteren.”

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.