App Tip: QuadRooter Scanner

Onlangs is er een bericht geweest dat er een groot aantal Android toestellen getroffen zouden zijn door het QuadRooter lek. Google heeft onlangs een bericht gegeven die dit zou moeten ontkrachten. Volgens Google zouden toestellen vanaf Android 4.2 beschermd zijn tegen het recent ontdekte QuadRooter lek. Dat betekend dus dat 90% van de toestellen beschermd zijn.

Google heeft aangegeven in een reactie aan Android Central dat vanaf Android 4.2 er beschikking is over “Verify-Apps”. Een functie welke waarschuwingen laat zien als er applicaties worden geinstalleerd buiten de Google App store om. Volgens Google zouden gebruikers 2 acties moeten uitvoeren om dit volledig te omzeilen, dat wil zeggen, Installaties van onbekende bronnen toestaan en de vericatiefunctie moet worden uitgeschakeld.

Terugkomend op het QuadRooter lek, wil je weten of jij kwetsbaar bent voor het lek? Download dan QuadRooter Scanner op je Android device. Deze voert een scan uit en laat vervolgens zien of je wel of niet kwetsbaar bent. Ben je wel kwetsbaar? Dan laat de scanner ook duidelijk zien voor welke lekken je kwetsbaar bent en biedt de mogelijkheid om op een linkje te klikken en vervolgens op een pagina uit te komen welke uitleg geeft over het lek.

google_play_badge_152x55

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.