Android Wear krijgt appoverzicht en Wifi ondersteuning

Met de aankomende update van Android Wear krijgt de smartwatch onderandere ondersteuning voor WiFi. Met deze functie hoeft de smartwatch niet constant via Bluetooth verbonden te zijn met je smartphone.

Op het moment dat het horloge en de smartphone met een (niet persee het zelfde) wifi netwerk zijn verbonden kunnen de apparaten met elkaar communiceren. Zo krijg je dus de notificaties op je smartwatch als je op een ander netwerk zit dan je smartphone.

Helaas komt deze nieuwe functie niet beschikbaar voor alle smartwatches welke op Android Wear draaien, zo heeft de eerste LG G smartwatch geen ingebouwde WiFi.

Ook de manier om applicaties te bedienen wordt met deze update aangepast. Zo is het mogleijk om via bepaalde bewegingen met de pols door de verschillende tabbladen van applicaties te gaan en is het mogelijk om de applicaties constant op het scherm te tonen, dit was alleen mogelijk met de horlogefunctie.

Ook zullen applicaties sneller starten en kan je met een tik op het scherm zien welke applicaties er allemaal geinstalleerd zijn. Een leuke gimmic, er komt ook ondersteuning om met emoji’s te reageren op inkomende berichten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.