Android M krijgt betere privacy instellingen

Een bekend punt in Android zijn de privacy instellingen, een ding welke al een aantal jaar hoog op de lijst staat van punten welke verbeterd moeten worden. Nu is het zo dat je bij de installatie al toestemming moet geven voor rechten, maar dit wordt veranderd. Google heeft gehoor gegeven aan de wensen van gebruikers.

Op de manier zoals het nu gaat binnen Android, kan het leiden tot (behoorlijke) privacy issues. Je moet bij de installatie al aangeven welke rechten de applicatie krijgt, deze zijn niet per recht uit te zetten. In de nieuwe versie van Android zal er eerst toestemming gevraagd worden welek functies er gebruikt mogen worden. Deze kan je dan per functie uit en aan zetten. Een soort gelijke melding krijg je al bij Bluetooth.

De melding is niet het enige, het wordt ook mogelijk om de instellingen voor permissies aan te passen via het applicatiemenu. Hier kan je met schuifjes aan en uit zetten wat de applicatie wel en niet mag. Hoogstwaarschijnlijk zullen de ontwikkelaars wel de applicaties aan moeten aanpassen zodat gebruikers ook daadwerkelijk de dingen aan kunnen passen.

Of het alleen beschikbaar komt in de nieuwe versie van Android, dat is niet geheel duidelijk. Het kan ook zijn dat Google een update gaat uitbrengen voor de Google Play Services en het op deze manier naar oudere versies van Android brengt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.