Android-lek minder erg dan verwacht

Er zou een ernstig lek zitten in Android/Linux welke een zeer groot deel van gebruikers zou treffen. Zo zou 66% van de Android gebruikers getroffen worden door dit lek. Nu blijkt dat het lek minder ernstig is dan eerder werd gesuggereerd.

Volgens Adrian Ludwig, hoofdverantwoordelijk voor beveiliging van Android, ligt het aantal getroffen gebruikers veel lager. Een exact percentage geeft Ludwig helaas niet. Mogelijk kan hij dit nog niet geven omdat er nog een onderzoek loopt naar het totaal aantal gebruikers welke getroffen zijn door het lek.

Google heeft gisteren al een patch voor het lek beschikbaar gesteld, maar wanneer en hoe snel deze uitgerold gaat worden door de fabrikanten is niet bekend. Gebruikers met Nexus toestellen en Android 5.0 hebben geen last van het lek. Zo hebben gebruikers van Android 4.4 of eerder in de meeste gevallen ook geen last van het lek omdat ze een oudere Kernel gebruiken. Het leg is aanwezig in versie 3.8 en hoger van de Android Kernel.

Via het lek zouden kwaadwillenden Root toegang tot het Android device kunnen krijgen, hiermee is het mogelijk om toegang te krijgen tot bestanden, de camera, systeemfuncties etc…

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.