Android fabrikanten gaan samenwerken tegen patentoorlog

Een aantal grote fabrikanten van smartphones heeft de handen in een geslagen en zijn een verbond, PAX, gestart om patentoorlogen te voorkomen. De bedrijven in dit verbond zijn LG, Google, Samsung en HTC. Het nieuws is bekend gemaakt door Google.

Met het verbond bezitten de grote bedrijven zo’n 230.000 patenten welke onderling royaltyvrij gebruikt kunnen worden. Er zijn ook een aantal hardware fabrikanten welke zijn aangesloten bij het verband, dit zijn o.a. Foxconn, Coolpad, Allview en BQ.

Mochten er andere bedrijven zich aan willen melden voor het verband, dan kan dat via de website van PAX. Volgens Google is het verband bedoeld om “patentvrede binnen het Android-ecosysteem” te bewerkstelligen. Hiermee moet innovatie en keuzevrijheid voor consumenten de drijfveer gaan worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.