Alton Towers komt met virtual reality achtbaan

Alton Towers, een pretpark in Engeland, is bezig met het ontwikkelen van een achtbaan, genaamd Galactica, waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om een virtual realitybril op te zetten. Het idee hierachter is om de bezoeker een extra beleving mee te geven.

De planning is dat de achtbaan in april open gaat voor het publiek. Mocht een bezoeker geen VR-bril op willen, kan er ook gekozen worden voor een normaal ritje in de achtbaan, zo is te lezen in het persbericht van Alton Towers.

Als de bezoeker er voor kiest om het VR ritje te doen, dan wordt de gebruiker wel vastgezet. Dit omdat de kans op bewegingsziekte erg groot is. Dit is al een risico als je gewoon stil zit met VR, maar in een achtbaan is dit nog groter. De bezoeker kan, als hij vastzit, het hoofd maar minimaal bewegen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.