Alles over het ontwikkelen van een applicatie

Het ontwikkelen van een app kan verschillende voordelen voor uw onderneming opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de klantenbinding te verbeteren, doordat consumenten voortdurend met uw logo of bedrijfsnaam in aanraking komen. U kunt gebruikers van de app bijvoorbeeld een pushbericht sturen om consumenten aan te zetten tot het lezen van een blog of het kopen van een bepaald product. Daarbij is het produceren van een app relatief goedkoop, zeker in verhouding met de meeste andere reclamevormen als banners, sponsoring of betaalde advertenties op websites. U kunt zelf een app ontwikkelen, maar dit ook laten doen door een erkend internetbureau. Dit is vaak de snelste oplossing en zo weet u zeker dat de app volledig werkt!

Een extra verkoopkanaal met een app
Naast de mogelijkheid om de klantenbinding van uw bedrijf te verbeteren met een app, kunt u de app ook als een extra verkoopkanaal gebruiken. Combineer de app bijvoorbeeld met uw webshop, waarbij consumenten producten rechtstreeks uit uw app kunnen kopen. Een app is over het algemeen veel gebruiksvriendelijker dan een mobiele webwinkel, waardoor de kans op een hogere conversie met een app heel aannemelijk is. Daarbij is het makkelijker om consumenten aan te zetten tot het doen van een aankoop via pushberichten.

Tips voor een goede app
Bij de ontwikkeling van een app is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden, zoals het gebruiksgemak voor gebruikers en de vormgeving van de app. Doordat het voor gebruikers zo makkelijk is om een app te verwijderen en te zoeken naar een alternatief, moet een app direct indruk maken. Dit kan enerzijds door een flitsende vormgeving, maar ook een rustige en zeer overzichtelijke opmaak doet het vaak goed. Het hangt hierbij voornamelijk van uw doelgroep af, wat het beste is voor uw onderneming. Een ontwikkelaar van apps heeft doorgaans een ruime expertise in het creëren van de juiste vormgeving voor een app, zodat hij of zij u meer tips kan geven op dit gebied.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.