Abonnement opzeggen? Lees eerst de voorwaarden door

Het is inmiddels wel bekend dat een sim only abonnement stukken goedkoper is dan een post-paid. Alleen je kunt niet zomaar overstappen naar een goedkoop abonnement, want het kan zijn dat je nog vastzit aan het contract van je huidige telefoonabonnement. Het verschilt per provider wanneer en onder welke voorwaarden je kunt overstappen naar een goedkoop sim only abonnement. Zodra de mogelijkheid zich aandient om een sim only abonnement af te sluiten, is dit zeer zeker het overwegen waard. Tijdens het overwegen moet er ook gekeken worden naar het aanbod van de huidige provider, want als je langer klant bent bij een provider krijg je extra korting op je telefoonabonnement of sim only abonnement. Wilt u een sim only abonnement afsluiten? Bezoek dan de website www.goedkoopstesimonlymetinternet.com.

Ben je totaal ontevreden over je huidige provider en wil je per direct overstappen? Lees eerst goed de algemene voorwaarden door. Als je overstapt en je contract loopt nog een lange tijd door kan de provider dit zien als contract afbreuk en mag de provider een boete inrekening brengen omdat het contract niet nageleefd is zoals deze in beginsel is afgesproken. Is je contractduur al afgelopen en wil je overstappen dan kun je het huidige contract per maand opzeggen. Let op: Dit geldt alleen als de contractduur verstreken is.

Op zoek naar een goede aanbieding

Sim only abonnementen zijn razend populair in Nederland, vooral onder smartphone gebruikers neemt het aantal sim only abonnement extreem toe. Uit recent onderzoek is gebleken dat van alle mobiele telefoonaansluitingen 47 procent een sim only betreft. De vraag naar goedkope mobiele telefoonabonnementen stijgt nog jaarlijks en volgens de onderzoekers heeft dit te maken met het feit dat de smartphone kwalitatief veel beter is geworden door de jaren heen. De financiële crisis heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de extreme vraag naar sim only’s. Consumenten willen besparen op alles wat mogelijk is en een duur mobiel telefoonabonnement is één van de eerste dingen waarin gesneden word. Daarbij komt het aspect kijken waarom duur betalen als het goedkoper kan.

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van sim only abonnementen. Iedereen doet er verstandig aan om eerst de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken, neem ook het aanbod van je huidige provider mee in de vergelijking. Heb je nu de goedkoopste aanbieding gevonden, neem de stap en sluit het sim only abonnement af.

Overstappen met de overstapservice

Als je abonnement is afgelopen of binnen de overstaptermijn valt is het veel makkelijker om over te stappen naar de goedkoopste sim only aanbieder. Providers doe er vandaag de dag alles aan om nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te behouden. Als je als nieuwe klant bij een provider komt wordt over het algemeen gezorgd dat je zorgeloos kunt overstappen. Providers bieden een overstapservice aan waarmee je makkelijk en eenvoudig kunt overstappen. De overstapservice wordt vrijwel altijd gratis aangeboden, want de nieuwe provider is verheugd om jouw als nieuwe klant te verwelkomen. Bij de overstapservice blijf je gedurende het overstappen gewoon bereikbaar en je hebt zelf ook geen rompslomp met het papierwerk wat het alleen maar aangename maakt om gebruik te maken van de gratis aangeboden service.

Wil je hetzelfde nummer behouden?

Als je overstapt van provider, dan wil je waarschijnlijk wel je eigen mobiele telefoonnummer behouden. Dit is veel makkelijker voor al je vrienden, familie en zakenrelaties. Tegenwoordig is het mogelijk om je eigen nummer mee te nemen naar je nieuwe provider, zodat je gewoon bereikbaar blijft op het welbekende mobiele telefoonnummer. Dit noemen we ook wel nummerbehoud. Je neemt dus je eigen nummer mee naar je nieuwe provider.

Het is tegenwoordig mogelijk om je nummer te behouden omdat de providers onderling goed samenwerken. Het maakt niet uit naar welke provider je overstapt en vanaf welke provider je afkomt iedereen is verplicht om mee te werken aan nummerbehoud. Het maakt ook geen verschil uit of je nu prepaid belt of met een abonnement, je nummer kun je altijd meenemen naar je nieuwe provider.

Er zitten kosten vast aan nummerbehoud meestal kost het maximaal 10 euro om je eigen mobiele telefoonnummer mee te nemen naar de nieuwe provider. De kosten voor nummerbehoud zijn meestal verwerkt in de aansluitkosten. De 10 euro voor nummerbehoud mag alleen in rekening gebracht worden door je nieuwe provider, de oude provider mag nooit kosten in rekening brengen voor nummerbehoud.

Sim only providers

Naast de drie grote providers in Nederland zijn er in de loop van de jaren ook een groot aantal nieuwe providers opgestaan die zich alleen richten op de sim only abonnementen. De sim only providers zijn allemaal aangesloten op één van de bekende netwerken van Vodafone, KPN of T-Mobile. De onderstaande providers richten zich alleen op het aanbieden van sim only abonnementen:

Simyo (netwerk KPN)
• 88 Mobile (netwerk T-Mobile)
• Robin Mobile (netwerk KPN)
• Youfone (netwerk KPN)
• Simpel (netwerk T-Mobile)
• Hollandsnieuwe (netwerk Vodafone)

De bovengenoemde sim only providers bieden de goedkoopste sim only abonnementen alleen online aan! Vergelijk de sim only providers en kijk waar je het goedkoopst een sim only kunt afsluiten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.