4 Jaar iPhone

Vorige week bestond de iPhone alweer 4 jaar. Apple heeft met haar iPhone een ware revolutie weten te ontketenen in telecomland.

De ongekend populaire telefoon heeft voor een explosie gezorgd wat betreft het mobiele dataverkeer. Met deze telefoon is een nieuw tijdperk aangebroken op het gebied van mobiele telefoons, in dit artikel vertellen wij u graag iets over de iPhone door de jaren heen.

Na de aankondiging van het eerste model in 2007 door Steve Jobs de CEO van Apple, kwam deze in juni dat jaar op de Amerikaanse markt. In november van hetzelfde jaar kwam het toestel ook naar Europa maar helaas niet naar Nederland. De iPhone 3G werd aangekondigd in juli 2008 en Nederland behoorde toen wel bij de landen waar de 2e generatie iPhone gelanceerd zou worden. T-mobile wist hiervoor een exclusief contract af te sluiten en mocht het toestel officieel als enige provider in Nederland verkopen. Inmiddels een aantal modellen later, mogen meerdere providers de iPhone verkopen.

De iPhone heeft in Nederland zoals eerder vermeld voor een ware explosie in het dataverkeer gezorgd. Na de introductie is het dataverbruik in een half jaar verdrievoudigd. In datzelfde eerste half jaar heeft T-mobile ruim 100.000 exemplaren weten te verkopen (tot op heden heeft T-Mobile zo’n 700.000 iPhones verkocht).

Al vanaf het begin was de iPhone een ongekend succes, bij de introductie in 2007, lagen in Amerika duizenden mensen bij de verschillende Apple stores voor de deur om een exemplaar te bemachtigen.

Het toestel ging destijds voor respectievelijk 499 dollar (4GB) en 599 dollar (8GB) over de toonbank. 2 Maanden na introductie ging het 8GB model 100dollar in prijs omlaag en werd het 4GB model uit de handel gehaald. Dit tot onvrede van een groot aantal mensen welke dat model net hadden aangeschaft. Apple heeft dit gecompenseerd door de mensen die dit toestel net hadden gekocht, een tegoedbon te geven van 100 dollar.

In 2008 werd de iPhone 3G aangekondigd en geïntroduceerd, dit model bracht een aantal grote verbeteringen met zich mee, een betere camera, meer snelheid enz. enz.

In 2009 bracht Apple de iPhone 3GS uit, een geëvolueerde versie van de iPhone 3G, met wederom een aantal aanpassingen zoals de camera, weer wat meer snelheid en een versie met een grotere opslagcapaciteit te weten 16GB.

Inmiddels zijn we aanbeland in 2011 en hebben we de iPhone 4, dit model geïntroduceerd in 2010 is compleet anders dan zijn voorgangers, een sterk verbeterde camera met flitser, een geheel nieuw design waarbij gebruik is gemaakt van nieuwe materialen en bevat het huidige model een nieuwe processor welke veel sneller is dan zijn voorgangers.

De iPhone 4 kende een niet zo’n goed ontvangst als zijn voorgangers, dit door het veelbesproken antenne probleem waarbij signaalverlies zou optreden als het toestel op een bepaalde manier werd vastgehouden. Hiervoor heeft Apple in de eerste periode na aankondiging van het toestel gratis zogeheten “bumpers” voor verstrekt die dit probleem moeten tegengaan. Echter blijkt het probleem naar alle redelijkheid mee te vallen en zijn veel verhalen erg opgeblazen.

Ondertussen is het al ruim een jaar na de introductie van het laatste model van Apple’s iPhone en gaan er weer genoeg geruchten over de “iPhone 5”. De vraag of ook het volgende model weer een succes zal gaan worden lijkt niet aan de orde, de verkoopcijfers blijven onverminderd hoog. Wanneer die komt, wat die kan en hoe die eruit ziet? We wachten het af…

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.