360-graden-camera Samsung

Twee weken geleden vond op 21 februari in Barcelona Samsungs Unpacked 2016 plaats. Daar werd de aankondiging verwacht van de Gear 360, een virtual reality-camera die rondom beeld kan opnemen. De camera zou compatibel zijn met de Galaxy S7. Voor de hand ligt dat dit zal zijn in gebruik met de Gear VR, een virtual reality-bril voor mobiele telefoons van Samsung. De Gear 360 zou een doorontwikkeling voor particulier gebruik zijn van het in 2014 gelanceerde Project Beyond, de 3D-camera voor professioneel gebruik.

Geruchten over de camera

Geruchten over deze camera doken nog maar een paar weken geleden op, toen Samsung het gebruik van de naam Gear 360 wilde vastleggen in Zuid-Korea. Inmiddels melden diverse websites dat er goede redenen zijn om aan te nemen dat de camera zal worden onthuld op Unpacked 2016. Galaxyclub.nl meldt dat er in de broncode van de website waarop Samsung dit evenement aankondigt, te zien is dat één van de keywords in de metadata ‘360 video’ is. De website Sammobile.com onthult zelfs al specificaties van de camera. De Gear 360 zou de volgende eigenschappen bezitten:

• een bolvormige camera met twee fisheye-objectieven die elk een beeldhoek van 180 graden bezitten;
• bluetooth-connectie met de Galaxy S7;
• een aparte zoekerapplicatie waarmee de camera-instellingen geregeld worden;
• een maximale resolutie van 3840×1920 pixels in 360°-mode of 1920×1920 pixels in 180°-mode;
• mogelijkheden voor HDR en time lapse;
• voeding via een interne batterij.

Over wat de Gear 360 eventueel zou moeten gaan kosten is momenteel nog niets bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.