Nieuws: Google+ heeft privacylek

Het nieuwe sociale netwerk van Google, Google+ is net gelanceerd en het eerste privacylek is gevonden. Wat mogelijk blijkt te zijn is het volgende, je kan berichten van andere gebruikers, zonder toestemming delen met derden.

De bug houdt in, dat berichten gewoon door vrienden, zonder toestemming van de originele plaatser gedeeld kunnen worden. Om dit te voorkomen is een optie aanwezig, het bericht ondeelbaar maken, echter komt deze pas beschikbaar als het bericht al geplaatst is. Er is (nog) geen standaard mogelijkheid om dit gelijk aan te passen of in je instellingen aan te passen.

Het gevaar is relatief gezien nog niet zo heel groot, gezien het feit Google+ nog niet beschikbaar is voor iedereen. Google heeft op dit moment ook de mogelijkheid om mensen uit te nodigen uitgeschakeld. Wij gaan er vanuit dan Google deze “bug” opgelost heeft zodra het live gaat/weer uitnodigingen laat versturen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.